top of page
Search
office57335

MAI -Dialog Social

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc sedința Grupului de Dialog Social prezidată de secretarul de stat Romeo Simionescu, ședință la care membrii noștri de sindicat au fost reprezentați de președintele Federației Sindicatelor din Poliție SMARTLEX – Florin Vîlnei.

Pe ordinea de zi a fost modul de implementare a Ordinului Ministrului Afacerilor Interne privind aplicarea majorării salariale prev. de art. VIII din OUG 26/2024.

Am transmis conducerii M.A.I. deficiențele și inechitățile privind modul de aplicare a prevederilor legale subsecvente, așa cum am fost informați de cei pe care îi reprezentăm. În ceea ce îi privește pe colegii care dețin avizul de poliție judiciară dar care pot beneficia și de majorarea prev. de OUG 26/2024, DGF ne-a transmis că în această situație se va acorda sporul cel mai mare, fie cel pentru poliție judiciară, fie cel prevăzut de OUG 26.

Totodată, în cadrul ședinței s-a abordat și subiectul colegilor care sunt scutiți medical de la probele sportive, reprezentanții MAI transmițând că aceștia vor beneficia de sporul prevăzut de OUG 26/2024 doar cu condiția de a depune în cel mai scurt timp la structurile de resurse umane documente justificative în acest sens.

Se dorește implementarea unitară la nivel național a prevederilor OUG 26/2024, astfel încât să nu mai existe neconcordanțe sau interpretări juridice diferite de la o unitate la alta sau de la o armă la alta, care pot afecta în mod negativ drepturile colegilor noștri. În acest sens, așteptăm în continuare sesizările dvs. pentru a le transmite cu celeritate factorilor decizionali.


De reținut faptul ca la această dată mai sunt restanțieri polițiști la probele sportive și trageri, astfel:

IGPR

2548 probe sportive;

14272 trageri.

IGPF

5293 probe sportive;

4892 trageri.

IGI

122 probe sportive;

94 trageri.

In aceasta situație sunt și alți polițiști din alte instituții ale MAI.


Cei care nu au parcurs aceste etape să le efectueze până la data de 31.07.2024, altfel de la 01.08.2024 nu vor beneficia de acordarea unor drepturi de natură salarială.



8 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page